ÎN CAPUL PIEPTULUI ŞI ÎN STOMAC

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Termin de povestit coşmarul prin care am trecut în drum spre cabinet. Gîfîi, mă lipesc de canapea, prin pielea din jurul buzelor răzbat la lumină două coşuri de nesomn şi nedemachiat. Sînt o epavă. Psihoterapeutul meu mă priveşte însă cu inexplicabilă bunăvoinţă. Pesemne urmează să mă anunţe că părăseşte clinica şi că mă dă pe mîinile altcuiva să mă plîng de diverse boli şi de reducerile neînsemnate din plin sezon.

Încerc să par dezinteresată de reacţia lui.

- Cred că ar trebui să verific de fapt dacă este un cardiolog disponibil pentru o consultaţie. Acum, în clinică. Şi dacă se fac internări de urgenţă chiar dacă nu avem strictul necesar de creme hidratante şi rochiţe pluşate la noi.

- Nu este aceasta cea mai bună idee, rosteşte calm, cu privirea fixă. Tocmai aţi suferit primul dumneavoastră atac de panică.

- Am apucat să vă spun că mi-a căzut şi jacheta de blană pe jos? Mi-e groază că puteam să o pierd, nu mai vedeam, putea să o sustragă repede cineva şi să fugă cu ea cu tot. A fost un chilipir, înţelegeţi, e perfectă... aş fi suferit.

- Tocmai aţi trecut cu bine de primul dumneavoastră atac de panică.

În clipa aia aş fi dat orice să fiu acasă, în fund pe covoraşul miţos de lînă albă, aspru şi anonim ca orice covoraş Ikea, în faţa rafturilor cu pantofi, dezlipind etichetele de pe tălpile lor. Şi ce dezlipesc ziua să se lipească la loc noaptea. Nu m-aş fi răzvrătit. Dumnezeul cumpărăturilor ştie cît de mult urăsc să răzuiesc etichetele. Dar urăsc şi mai mult să fiu singură şi diagnosticată cu o boală psihică. 

Mai ales că nici nu sunt super slabă, ca să mă pot consola că totuşi - dau bine într-un cataclism emoţional.


+ Hair and make up by the one and only Diana Ionescu 

2 comments:

  1. The shoes are classic. I need a pair of white heels :D

    Yasmeen
    Castle Fashion

    ReplyDelete