MI SE PARE CĂ DINTR-ODATĂ EXPIR

Photobucket

Iată-mă de dimineaţă în apele oglinzii de la baie, atîrnînd încă de coada coşmarului. Cearcănele îmi atîrnă cel mai greu. Coafura de fată-ştearsă-îmbrăcată-banal-şi-ieftin-cu-o-viaţă-searbădă-practic-inexsitentă mă aranjează de minune, ce să zic.

Nu îmi dau seama dacă îmi lăcrimează ochii sau dacă îmi vine să plîng pe bune. Dacă e să spun ce cred eu, ei bine eu cred că nu prea sînt în apele mele din cauza diabetului. Nu mai ţin şirul prăjiturelelor, brioşelor, şerbeturilor, parfaiturilor pe care le-am înghiţit începînd de ieri de dimineaţă. Nici nu cred ca are rost să mă îngrijorez că dau semne de depresie, am senzaţia că depresia e doar un simptom al diabetului. Pentru că diabetul e cu siguranţă un simptom al singurătăţii.

Pur şi simplu nu am curajul să mă trezesc în fiecare dimineaţă singură, nici nu mă simt în stare să descopăr noi barbaţi şi să adorm lîngă corpurile lor musculoase, îmbrăcate în chiloţi. Lipită de corpul slab şi deshidratat al lui eram acasă.

Dar în fond nu mi-e frică de nimic în viaţă, decît de curgerea firului ei firesc, de scame şi de bărbaţii care nu poartă lenjerie intimă. Îmi închipui că în situaţia conjugală, de fapt neconjugală în care mă găsesc acum, am toate şansele să mă confrunt cu această temere a mea, iar repetate şi premeditate aventuri mă vor vindeca prin exerciţiu de fobia organelor sexuale masculine cocoloşite direct în denimul aspru al pantalonilor.

Oricum, lucrurile nu se întîmplă întotdeauna aşa cum te aştepţi, nici măcar în sens rău. Nu am apucat să-mi crească blană şi nici barbă, nu s-au încolăcit pînzele de păianjen în jurul trupului meu slăbit. Am ieşit din casă chiar a doua zi, după suc sau altceva otrăvitor. M-am săturat de macaroane, bere şi zaharoză, care există din plin la noi în casă. La mine.

Prima revistă care mi-a sărit în ochi la chioşcul de ziare a fost Elle. In clipa aia m-am simţit protejată de Dumnezeul cumpărăturilor. Cînd să iau revista de pe tejghea, s-a dovedit că tocmai cumpărasem Elle Mariaj. Şi de ce aş face asta tocmai acum, dacă n-am făcut-o în nenumărate alte ocazii? Ocazii propice. Revistele pentru mirese sînt culmea prostului gust. Ironia sorţii, m-am întors însoţită şi de un dezastru stilistic: Cosmopolitan. Înapoi acasă mi se pare că toate se năclăiesc ponosite şi inexpresive în umezeala primăverii. Zugrăveala respiră din ce în ce mai greu. Dacă ar fi mama aici, m-ar suspecta de igrasie.

+ Photo by Martha   
+ Hair and make up by Diana Ionescu 

7 comments:

 1. A bit 80s, a bit electro, a lot Julie. These are GREAT! Ca si Martha si Diana de altfel, ati facut o treaba grozava toate trei!


  Fashezine

  ReplyDelete
 2. Totul e foarte frumos. Parul, machiajul, rochia, pozele si textul.
  Bravo!

  ReplyDelete
 3. need I say it again?! Ok! LOVE IT!

  ReplyDelete
 4. I love that dress. It looks like you're wearing a galaxy :O

  Yasmeen
  Castle Fashion

  ReplyDelete
 5. the first picture is absolutely gorgeous

  ReplyDelete