SĂ ACCEPŢI CĂ AI TENDINŢA SĂ VEZI TOTUL ÎN NEGRU.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

N-o să-mi treacă dacă rămîn în continuare pe canapea în compania mută a instrumentelor ciudate. Mă îmbrac cu o rochie neagră de stofă pînă la genunchi, ciorapi negri dungaţi DKNY, pantofi cu toc conic de 12, mă mînjesc pe buze cu ruj roşu şi le pun capac tuturor acestor clişee cu o pălărie de fetru cu boruri largi. În vitrinele care-mi ies în cale nu mă oglindesc atît ca o apariţie misterioasă, cît ca o văduvă şi c-o ţandără şi c-o doagă sărită.

Cînd am intrat în primul magazin toate hainele din materiale subţiri s-au bălăngănit sinistru. Manechinele trandafirii au pălit. Clientele entuziaste s-au retras din cadru ca arse, aciuîndu-se la Blumarine, vizavi.

M-am grăbit să plec şi eu, cu disperarea de eroină de film mut evadînd din camera secretelor. La ieşire m-a întîmpinat privirea holbată a vînzătoarei care aştepta cu faţa lipită de uşa de sticlă să trag de mîner în direcţia mea. Un şnur de sînge pasteurizat i se scurgea din gură. Abia în lumina de afară mi-am dat seamă ca de fapt trăgea cu paiul un suc de fructe roşii dintr-un pahar Starbucks.

Acasă mi-am scos de pe cap menghina rotundă ca o pălărie. În urma ei au rămas culcate toate firele mele de păr subţire şi drept, lăsînd să se ghicească perfect linia craniului. Din amîndoi ochii mi s-au prelins două rîuri negre şi mi-a trecut instantaneu prin cap că aş putea foarte bine să mă prezint la un casting pentru un videoclip Einstuerzende Neubauten în loc să-mi plîng atîta de milă.

Am început să cîntăresc în minte ce cantitate de somnifere, antidepresive, betablocante şi barbiturice am în casă. Bineînţeles, bilanţul s-a dovedit a fi nesatisfăcător. Atunci, ce cantitate de zahăr? 


+ Hair and make up by the one and only Diana Ionescu 
+ Colier dulce cu suzete de Mara 

2 comments:

  1. iulia your texts are always so funny. i think they have a deeper message than what it appears. except my romanian is too shity to actually get that message. still they amuse me. i especially loved the sentence about the sales girl and how in closer light she was just drinking a red starbucks juice. hilarious!

    ReplyDelete
  2. You're so lovely. Wish I could read whichever language that is :( I might start using Google translator..

    Yasmeen
    Castle Fashion

    ReplyDelete