ULTIMA PICĂTURĂ DE CEAŢĂ DIN CORP

Photobucket

Îmi trec prin cap toate gîndurile posibile şi imposibile. În ziua despărţirii nu ai timp să te plictiseşti o clipită. Toţi neuronii se încordează şi inima pulsează galopant ca atunci cînd faci dragoste. Sau, şi mai exact, ca atunci cînd faci dragoste într-un loc public. 

Nu mă gîndesc mai deloc la cum voi deveni crescătoare de 40 de pisici şi un cîine sau la cum voi fi găsită la 89 de ani dezosată de haita mea de copilaşi. Toate astea sînt nişte prostii şi Bridget Jones le-a căzut pradă pentru că se plictisea teribil. Iau trei gofre din bufet. Pe una o ung cu unt de arahide, pe alta cu cremă de ciocolată şi pe ultima cu dulceaţă de coacăze. Mi-am făcut un ceai cu hibiscus şi cocos, am ornat tăviţa cu felii proaspete de portocală şi i-am făcut loc pe noptieră, în dormitor. Mă simt în siguranţă. Mai bătrînă cu vreo 40 de ani, dar în siguranţă. Vogue martie luceşte în direcţia mea. Mi-a devenit dragă despărţirea.

Peste cîteva momente dispare senzaţia de confort. Nu îmi permit absolut nicio piesă principală de pe prima pagină de “Vogue Shops”. Cel puţin nu fără un efort considerabil, pe care acum că am rămas singură nu pot să îl fac. Îi zîmbesc amar rochiţei de piele Fendi de culoarea ciocolatei, în valoare de 1990 de lire sterline. Se exfoliază sub ochii mei, dezvelindu-şi un strat dermic şi mai catifelat. 

Deodată mă simt bolnavă şi neputincioasă fără ea. Şi nu îmi revin uşor. Chiar dacă imediat constat că îmi pot permite oricînd o maletă turcoaz Marks&Spencer şi o bentiţă de plastic no name. OK, îmi permit şi cureaua din piele galbenă Paul Ka şi mănuşile lungi Georges Morand. Dar tot degeaba.

Acum dacă nu mai sînt a lui am ajuns din nou proprietatea familiei mele? Îmi sfîrîie capul de frică şi de oboseală. Spre ruşinea mea, s-a nimerit ca în ziua despărţirii  să fiu cam pofticioasă, aşa că îmi mai ung o gofră belgiană cu unt şi miere de data asta, şi o înfulec vinovată. 

Pun capul pe pernă şi adorm cu imaginea familiei mele în minte. Dacă voi fi nevoită sa îmi petrec  Paştele cu ei? Îmi închipui că vom mînca toţi patru gofre cu mămăligă, cu jumări, cu cozonac şi cu dovleac copt, simţindu-ne străini unul de altul şi încercînd cu disperare să astupăm prăpăstiile dintre noi sau doar micile scobituri din conversaţie cu felii albe de pîine pufoasă  şi chifteluţe… Şi cîte şi mai cîte tertipuri şi artificii prin care membrii unei familii reuşesc în cele din urmă să rămînă străini unii de alţii pînă la moarte.

+ Photo Martha   
+ Hair and make-up Diana Ionescu 

4 comments:

  1. Love the shoes! And Diana's make-up is, as always, out of this world beautiful!


    Fashezine

    ReplyDelete
  2. Wow great photos! And I love everything you write here..pieces of your thoughts. Gorgeous shoes!

    ReplyDelete