SĂ ÎŢI MEARGĂ DIRECT LA INIMĂ SAU SĂ TE AŞTEPTE LA BAR?

Photobucket

Photobucket

Mai e nevoie să spun că unele dintre cele mai umilitoare momente din viaţa de la ţară sau de la oraş sînt cele în care intri singură noaptea într-un bar? Uşa - o deschizi singură. Pupilele blurate ale băieţilor creţi şi ale fetelor cu decolteu bombat – singură le înfrunţi. Jacheta - o agăţi singură în cuier. Masa – singură o alegi şi tot singură tîrşeşti scaunul pe podea. Cauţi bani în geantă, te propteşti la bar, deschizi gura cu dinţi ca să te observe barmanul, comanzi băutura, o guşti din vîrful paiului ca să pari pofticioasă şi relaxată (cînd de fapt eşti anxioasă şi singură pe lume de Hector Malot). Plăteşti. Ceri şi un foc.

Oamenii beau bere, sînt ratați și ascultă senini cea mai proastă muzică

Ce poţi face cînd eşti singură printre ei:
1. dai sms-uri
2. te uiţi la ei (cei mai urîţi bărbaţi se vor uita înapoi la tine. nu, nu e din cauză că doar ei te plac. bărbaţii urîţi încearcă să agaţe orice fată, intră în vorbă cu dj-ul, îşi cedează uşor locul la coadă la baie, beau mult şi păcălesc barmanii)
3. constaţi că toţi dau sms-uri

De ce crezi tu că dau oamenii sms-uri noaptea în baruri:
1. răspund invitaţiilor şi insistenţelor altor oameni din alte baruri care sînt îndrăgostiţi lulea de ei
2. răspund invitaţiilor şi glumelor altor oameni din alte baruri care le sînt prieteni dragi

De ce dai tu sms-uri:
1. ca sa te plîngi prietenelor de situaţia jalnică în care eşti
2. nu dai sms-uri, ci le citeşti pe cele vechi şi faci curat în căsuţa de mesaje

Săptămîna trecută, într-un bar din centrul vechi, eu îmi notam pe telefon subiecte pentru noi posturi cînd m-a recunoscut şi s-a prezentat o cititoare a blogului meu. M-am bucurat mai tare decît ea. Nu pentru că m-a felicitat şi mi-a spus ca sînt super drăguţă în realitate (de 2 ori chiar!), ci pentru simplul motiv că există. E reconfortant să afli că printre atîţia anonimi care scriu mesaje şi comentarii la genul masculin te citeşte şi o fată.

Şi nu, nu a fost groaznic de jenant momentul. Printr-o minune, beam vin atunci. Dintr-un pahar special de vin. Şi sorbeam delicat. Nu mă strîmbam din cauza conţinutului de alcool sau pentru că urăsc vinul. Şi nici nu eram singură de una singură.

+ Foto de Martha

6 comments:

 1. Ah ce dragut! La fel m-am simtit si eu atunci cand am fost abordata la cinema, dintre toate locurile, de catre o cititoare a blogului. O asteptam chiar pe Helga, si simteam ca cineva se uita ciudat de insistent la mine, ca apoi chiar sa ma abordeze. Chiar a fost un sentiment atat de reconfortant, si nu acela ca esti recunoscut, ci acela de a fi inteles.


  Fashezine

  ReplyDelete
 2. Normal ca te citesc si fete. Doar ca noi nu spunem intotdeauna :P
  Inafara de smsuri se mai poate apela cu incredere la twitter, loc de plangere sau de "dat mare".

  ReplyDelete
 3. yes, jesus saves.

  autosave_jc_downtown

  ReplyDelete
 4. Înainte să mă apuc să te citesc: iau laptop ul în brațe(pentru apropierea emoțională), opresc muzica și îmi aprind o țigară. Recitesc până o termin. Uneori o aprind și pe următoarea... Dau vina pe tine pentru faptul că nu mă pot lăsa de fumat.

  ReplyDelete
 5. si eu te citesc...cu mare drag...

  ReplyDelete
 6. "2. nu dai sms-uri, ci le citeşti pe cele vechi şi faci curat în căsuţa de mesaje" haha so true!!!

  ReplyDelete