NU POT TRĂI FĂRĂ ANIMALE MEMBRII FAMILIEI NOASTRE

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket Cînd am ajuns astăzi acasă m-am trîntit pe pat ca şi cum aş fi plonjat pe o plajă cu nisip pufos, acolo unde se îmbină uscatul cu mîlul si algele. Valurile reci ale aerului condiţonat mă gîdilă săltăreţe, iar peste tot în suflet îmi spală frica şi nesiguranţa.

Acum ar fi apărut el în cadrul uşii cu o ofrandă de îngheţată cu aromă de căpşuni şi cactus. S-ar fi rugat de mine să am răbdare în timp ce mi-ar fi desfăcut braţele de koala agăţător de după gîtul lui. I-aş fi spus că n-am stare pentru că îl iubesc prea mult şi i-aş fi inhalat profund parfumul coagulat în praful fin cu care l-a stropit oraşul.

Dar în jur sînt firimituri de pîine albă, şerveţele mototolite şi resturi. De vitamina C, de salam, de cremă de ciocolată. Pe cuţite, pe pat şi pe farfuriile de plastic. De viaţă. Peste tot în pungi, genţi, vaze de flori, buzunare şi pe sub piele.

O clipă dispar în spaţiul strîmt dintre firele de ţesătură ale preşurilor din camera mea, într-o lume fără mizerie pe parchet şi fără bărbaţi vii. 

Abia intru în cabina de duş că o voce de la Hollywood dă buzna peste mine şi răguşeşte despre cădere în faţa sticluţelor, borcănşelor, cutiuţelor şi flacoanelor cu gel de duş, creme exfoliante, şampon şi măşti de corp care rînjesc la mine cu dinţii de clorofilă şi fructoză ai ilustraţiilor de pe etichete.

Zîmbesc din fruntea plutonului de cosmetice de pe marginea căzii.

Apăs imediat pe năsturelul metalic şi animalul care sălăşluieşte în ţevile de apă se năpusteşte asupra mea. Pentru prima dată in viaţă îmi doresc ca hidromasajul să nu vindece celulita. Ci anxietatea, depresia, singurătatea, care spre deosebire de celulită ameninţă să iasă pe furiş la suprafaţă şi să te înghită cu totul.

1 comment:

  1. "orient express" for the win. pe strada ocnei, bineînţeles.

    ReplyDelete