SĂ NU IUBIM CU VORBA, NUMAI DIN GURĂ, CI CU FAPTA, ŞI CU TENDOANELE

Photobucket

Photobucket

Am primit multe scrisori de dragoste. Şi picturi de dragoste, ilustraţii şi gravuri de dragoste, piese şi poezii de dragoste, cadouri de dragoste. Am primit animale cu burţi de pîslă din copilării de băieţi, şi tot din iubire am trimis şi eu o dată prin poştă o păpuşă de porţelan care din răutate a ajuns la destinaţie cu tenul plin de găuri negre. De cîteva ori flori – de înţeles, pentru că nu prea mi-a plăcut să îmi placă florile. (Au fost odată în grădina de acasă nişte bujori graşi crescuţi de bunica mea şi tot ce am văzut de atunci pe bază de clorofilă a pierdut competiţia cu ei ca gălbenuşurile fierte în faţa albuşurilor prăjite.)

M-am îngrăsat de drag şi am intrat cu tot sufletul în toate gesturile de dragoste. Le-am iubit citit agăţat de pereţi ascultat purtat şi chiar cînd s-au mototolit forever-urile în care au fost împachetate, le-am păstrat şi le-am arhivat. Pentru că eu am pus întotdeauna mare preţ pe cuvinte şi obiecte.

Dar toate visurile de dragoste hrănite cu ele au slăbit pînă s-au depus la rîndul lor în straturi subţiri peste pungi de gunoi şi cutii de depozitat. Inimile umplute cu carioca se decolorează la prima spălare.

1 comment:

  1. well better appreciate what you have received so far, rather than turn this into garbage. or if you like to do that, take responsibility for it and enjoy that also

    ReplyDelete