THINE EYES DID SEE MY SUBSTANCE, YET BEING UNPERFECT

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pe 21 martie Silviu Dancu îmi scria: 
Bună Iulia, aş fi enervant dacă ţi-aş cere să opinezi pe marginea vreunui text de-al meu? Pentru mine e f important să găsesc oameni care scriu sau citesc pe bune şi care îşi rezervă 5 min să îmi spună o părere. Dacă nu ai chef nu e nicio supărare. F onest zic asta.
Mulţam.

Pe 23 martie i-am răspuns: 
Bună, Silviu,
cred că le-am povestit tuturor prietenelor că am cunoscut un cititor (de gen masculin) al blogului meu :) mulţumesc mult pentru răbdare şi interes! deci nu numai că mi-ar face plăcere, dar ar fi o onoare să te citesc.
 

Silviu, în aceeaşi zi: 
Cît despre blogul tău, nu-mi solicită deloc răbdarea, doar interesul. Îmi place pentru că este liric, are o forţă blîndă - dar nu lipsit de putere şi este fff feminin. Şi sigur nu sînt singurul cititor al blogului! 

Pe 15 aprilie, eu: 
Iartă-mă că n-am apucat încă să citesc textele tale, scriu destul de greu şi pentru mine.. 

Silviu, îngăduitor, tot pe 15: 
... take your time. I never push my readers! :))

Astăzi este 6 noimebrie. Între timp am pierdut mult timp. Mi-a luat peste 6 luni să nu-mi respect promisiunile, dar a venit vremea sa rup în 6 “Pisica” de Silviu Dancu. 

+ “fleoşc” - apare în text de 9 ori, în contexte ca “Să fie lumină!/ Să fie, dar cine o plăteşte? Fleoşc!” sau “Şi să ştiţi că nu a fost niciun ciob!/ Şi nici fleoşc”, în vreme ce în Biblie cuvîntul golem apare doar o dată. 

+ 3 – “trei tipi slăbănogi cu figuri comune”, “s-au rupt trei degete”, “e ora trei fix”, “o treime cer, două treimi bloc”, “s-a întîmplat cu trei zile în urmă”, “pac”, “bang”, “bla”, “puncte” şi “bliţ”, fiecare repetat de trei ori 

+ pisica albă, pisica neagră – “Ai vrea să fiu un funcţionar? Sau un robot?”, “A fost crimă sau sinucidere?”, “E o ieşire! Sau o intrare.”, “N-a fost fleoşc, a fost poc!”, “Sau ce trebuie sa fiu: actor sau scriitor?”, “Ce poate fi mai important decît plus şi minus?” 

+ 5 – “cinci gloanţe, cinci păsări” 

+ obiecte – o carabină M1 semiautomată, cu calibru de 30 şi cartuşe de 7.62 X 33 mm; o imprimantă Hp 5150 Deskjet; Merţane, BMW-uri; o marcă de bomboane: M&M; un revolver Colt 45 egalat poate doar de Colt 357 Magnum; pagina vreunei Biblii; un număr din Playboy. din păcate nici urmă de Z Spoke by Zac Posen sau de Grand St. de la Foley + Corinna. 

+ natura umană cu tot ce are ea dureros şi fermecător – “Miroase urît, a urină.”, “cu un zîmbet plin de demnitate rănita îmi dau jos chiloţii”, “fesele ei”, “lipsa degetului mic”, “se şterge la nas”, “mă gîndesc să o ciupesc de fundul ăla fîşneţ”, “zbor ca a şasea pasăre.”, “plin de salive matinale”

Citindu-l pe Silviu trăieşti sentimentul de eliberare pe care îl ai cînd porneşti robinetul să curgă apa rece peste cîrpe pătate cu roşu şi sentimentul de frustrare pe care ţi-l dau stelele cînd urcă muntele odată cu tine.

Eu am citit “Pisica” în GAMMA no 0 caietul 8 iunie 2011. Pe Silviu Dancu îl puteţi găsi pe net pe pagina lui de facebook.

1 comment: