CE-ŢI VINE ÎN MINTE, CE-ALEGI DIN TOATE

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mersesem cu autobuzul. Şi apoi cu metroul. Căutasem elastice de păr normale într-un morman de magazine de accesorii care împing pe piaţă numai scrunchies (am început şi eu să port blugi seara şi încălţăminte plată, hanoracele surorii mele prin casă, dar de un scrunchie nu m-aş atinge nici dacă m-ar prinde sfîrşitul lumii cu părul slinos şi cîrligelor de rufe de pe toată planeta le-ar fi venit deja rîndul la extincţie). Stătusem şi la coadă la Mega Image.

Dar la H&M chiar nu aveam ce să caut. De fapt, în perioada asta cam în niciun loc care nu presupune să scotocesc în cutii cu haine sub 10 lei bucata cu reducere de 75% la casă. Însă m-au atras luminile ieftine, şi materialele cele mai ieftine dintre toate materialele lor. Etichetele naive şi cele mai delicate şi nevinovate haine urîte din lumea civilizată şi uneori din lumea a treia pentru că H&M mai desfăşoară din cînd în cînd campanii pro fair trade.

Cel mai rău din toată-viaţa în ziua aia nu m-am simţit cînd am ieşit din magazin doar cu vechea mea geantă Marc în mînă, ci abia cînd am dat nas în nas cu vitrina Versace. Nu am văzut culorile, materialele, preţurile. Toată-viaţa a trecut prin mine în faţa vitrinei.

Dar îmi fusese clar şi în alte dăţi că sînt o fată Versace. Mă rog, am zis că dacă noutatea nu e totuşi absolută, să fiu mai atentă la culori, materiale şi preţuri. Nu mi-a luat decît o secundă ca să îmi dau seama că mai văzusem undeva imprimeul animal print verde albastru căruia mi-aş fi lăsat pradă toată-viaţa. Pe penultimul raft de jos de la mine din şifonier, desenat pe o rochie Diane von Furstenberg. Cum a ajuns ea la mine, cum a stat pe primul, s-a mutat pe al doilea şi acum a ajuns pe raftul ăsta e o poveste care s-a decolorat la trăit.  

Important ar mai fi de spus doar că de acum eu trec în uitare şi pentru nişte pantaloni imprimaţi şi o rochie paietată Versace for H&M care trăiesc pe acelaşi raft cu ea.    

1 comment:

  1. As vrea sa poti auzi hohotele mele de ras, care se rostogolesc ca baloanele de sapun, rotunde si dolofane, ca si gogosile vechi si statute pe care le scrii si incerci sa le crezi, pentru ca self-confidence-ul tau are nevoie disperata sa creada ca esti o VERSACE GIRL.

    ReplyDelete