TORT CRUD

Photobucket
Astăzi am scos 5 lămîi galbene din frigider şi le-am pus pe fundul de lemn într-o parte.

Am tăiat-o pe prima în jumătăţi, cu un cuţit preferat în ultima vreme: lama i se îndoaie pe jumătate zimţat, pe jumătate neted, e nou deci bine ascuţit, cu mîner albastru închis parcă-ar-fi-curea-de-piele-pentru-ceas-cu-limbi. Jumătăţile le-am înjumătăţit pe fiecare, şi fiecare nouă jumătate rezultată a sfîrşit tot sfîrtecată. În total 8 cornuleţe de lămîie storcite între degete unul cîte unul şi azvîrlite pe fundul borcanului.

Am tăiat-o şi  pe a 2-a în jumătăţi, cumva de încă 3 ori la rînd am refăcut toată schema şi aş fi putut-o arăta şi altora pentru că îmi ieşea destul de bine. Dacă ar fi intrat pe geam muzica jazz aş fi dansat, dar aşa am stat cocoţată pe vîrfurile picioarelor în costum roz. Înjumătăţeam de zor şi storceam de pulpă şi sîmburi, îmi băgam mîinile cu tot cu încheieturi în borcan să scot sîmburii eliminaţi, apoi înjunghiam din nou. 

La a 5-a lămîie, în clipa în care am făcut o mişcare stîngace mi-am şi tăiat un căpăcel rotund din buricul arătătorului de la mîna stîngă. A picurat o dată în udătură peste fundul de lemn şi încă o dată peste bombeurile unui cornuleţ de lămîie. L-am îndesat în borcan nestors şi peste el am lăsat şi căpăcelul să cadă. Sucul infiltrat în rană mă gîdila şi mă ustura sub tot costumul de corp de fiecare dată cînd manevram jumătăţile înjumătăţite rămase. Şi din roşu-albă-ca-zăpada suferinţa degetului devenea albă, obositoare, dureroasă.

Cînd m-am uitat după urechea pisicuţului, din piele, de sub firele albe, ieşea o rană cu creasta mică roşie.

La sfîrşit am turnat în borcan o cascadă de miere, am pus deasupra o felie de kiwi decojită de mine şi am lăsat tot amestecul în frigider.

1 comment:

  1. Draga mea,
    Fara legatura cu post-ul asta, te rog din sufletul meu patat cu nefericiri variate, nu mai purta blana. Arunca hainele pe care le ai, oricum nu-s nimic, sau manjeste-le cu sange si poarta-le asa, pentru ca blana e cruzime si josnicie.
    Maria

    ReplyDelete