A JOYLESS IMPERSONAL PLACE

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Am gătit aseară, inclusiv sos, după ce am aruncat prima tură, fără să mai răzuiesc fundul pîrlit al cratiţei. A fost aici un bivol mic de porţelan schiţat de două mîini iubite în aerul pe care îl respir, dar aproape că nu i-am dat nicio atenţie. Era negru? Mă şi apucaseră mîncărimile pe sub dres. Chiar nu-mi mai amintesc o zi în care cineva să se fi referit de atît de multe ori la mine, în scris, cu “asta”. Cu “găină” s-a mai întîmplat, dacă ţinem cont că găina e totuşi o gîscă şi Anonymous e totuna cu un om rău.

Dacă nu înţelegeţi nimic pînă acum, nu ştiu cum să vă lămuresc altfel decît rugîndu-vă să citiţi cele două posturi anterioare şi comentariile lor. Rugamintea e valabilă şi pentru tine A., şi e suficient ca tu să te rezumi la a reciti comentariile tale. Ţi-ai păstrat sinceritatea, dar nu mi-ai ascultat şi sfatul de a o păstra inexplicabilă. Acum ambiguităţii mele îi e foarte uşor să strige pe nume intenţiile tale anonime.

Am mai citat în trecut comentariile pe care le-am primit pe blog. Închipuie-ţi că i-am şi răspuns celui care m-a întrebat dacă îmi place pizza, cum aş fi putut să nu îţi răspund ţie după ce mi-ai amintit de idm, ai scris de multe ori caca căcat şi ai dat nume de păsări şi animale domestice? E autenticitate pe săturate în cuvintele tale, atît cît e în mine drag de ce-i-poate-mintea-omului.

Dar ştii şi tu ce îmi place să scriu, că în timp ce înghionteşti proastele scuipătorii de seminţe bovinele tumorile şi modistele care citesc blogul meu tu îl întorci pe toate părtile, mai ales cu spatele. Ceea ce contravine principiilor pe care te-am rugat să ţi le revezi. Ai început prin a comenta multe dintre posturile mele din trecut şi continui să poţi cu mintea wc valori culturale şi draperie roz cu ţîţe mari. Eşti despărţit de principiile bune şi plecat cu intenţii rele pe un drum size zero. 

Mi-e uşor acum să înteleg de ce în tot acest timp nu ai participat la concursuri de citit cărţi cap-coada, ci ai rămas lîngă mine, cu prietenii mei de gît, cu cititorii mei în dialog, cu textele mele pe repeat. Eu nu o să spun în apărarea ta că ai putea avea o boală psihică. Nici spre binele tău nu o să te învăţ că scrii cu pete-pe şi gîndeşti neglijent.

Mie-mi vine să vomit chiar în timp ce scriu, de ce ar fi aşa o mare chestie să vomite un critic literar cînd citeşte? Poate să nici nu fie critic literar cel care vomită, cum e şi cazul tău. Tu, A., vorbeşti numai prostii.

Eu vreau să nici nu vomiţi, vreau să nici nu exişti. Am cunoscut astăzi o anonimă care a repetat în atît de multe case umilinţa şi hărnicia, încît a ajuns prin exerciţiu fizic la cea mai frumoasă formă de candoare. În timp ce tu îmi scriai, nu contează ce, contează cu ce intenţii, ea nu-mi amintesc să îmi fi vorbit despre altceva decît despre diabet, copii şi lavete. Candid, bun şi experimentat.

E nedrept că răutatea e gratuită cînd de fapt ar trebui sa nu şi-o permită nimeni. Să ne permitem happy Marni de la H&M, că pentru anonimii fericiţi de la casa de marcat răutatea e un lux cultural la care nici nu visează.

+Foto Lana pentru Iulia
+Pulover cu nasturi Marni pentru H&M

10 comments:

 1. rautatea casierilor are legatura cu preturile magazinul in care lucreaza:)) e un fel de paradox...se uita urat atat cei de la YSL cat si cel de la magazinul de 13 lei orice produs :)) doar ca in unele magazine lucrurile sunt pur si simplu urate asa ca poti sa te uiti si tu urat inapoi :))

  thegirlfromthemirror.blogspot.com

  ReplyDelete
 2. Pozele de pe blogul tau impreuna cu textul tau sunt MINUNATE. Mi se pare extraordinar faptul ca tu poti vorbi despre o feta care sufera de diabet si-n acelasi timp (al blogului) sa pozezi cu o vulpe pe cap:) Keep up the good work:)Va trebui sa mentionez si eu ca sant o anonima care nu are legatura cu haterul care te bantuie.

  ReplyDelete
 3. http://en.wikipedia.org/wiki/Gesta_Hungarorum

  ReplyDelete
 4. Esti o tanti incaltata diferit, dupa cum o arata si aceste poze care vor sa dea impresia de lomo sau nu stiu de ce anume. Asta este ultimul trend- fotografia extrem de ciudatel facuta cu iz vetust. Si gaina nu este gasca, deci Anonymus nu poate fi un om rau. Dupa cum gaina nu este totuna cu gasca... intelesum-ai?

  ReplyDelete
 5. Daca ti-ai pus cititorii sa citeasca comentariile anonimului e cam aiurea. Mie mi se pare ca ei pica mai prost decat anonimul. PS dulapul tau nu are de-a face deloc cu modestia, cum spunea Robert. Da deloc. Modest este sa ai 2 perechi de incaltaminte pe care le tot schimbi, nu un dulap cu 4 rafturi pline de incaltaminte.

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 8. nice photos! nu inteleg dece lumea se ia de numarul incaltarilor tale... wtv :-??

  ReplyDelete
 9. De ce te obosesti sa raspunzi unor asemenea comentarii? E plin internetul de amenintari mult mai mari decat blogul tau. Cui nu-i place ce si cum scrii, sa se care.

  ReplyDelete
 10. I love love love incaltarile tale :D

  ReplyDelete