ONE DAY IN EARLY 1969

Photobucket Photobucket Photobucket În continuare sînt de acord că oricine poate trăi magic, mai ales dacă fuge de acasă. Cînd pleci în tabără, înainte să apuci tu să ajungi în altă viaţă, oamenii tăi dragi pleacă din mintea ta. Te lasă în pace să te descurci cu tot ce-ţi au băgat cu forţa în cap că tu nici n-ai vrut să auzi argumentele, ce îţi convine ţie vreodată ceva?!

Astăzi înainte să plec am parcurs cu tot corpul o listă de efecte adverse tipărite. Le-am învins cu o putere de leoaică care se forţează din răsputeri dar poate puţin, aşa că mai mult se tîrăşte în lupta cu boala, şi cînd nici asta nu prea mai e de putut, ea nici nu zace, stă în faţa oglinzii cînd rage. Printre ultimele lucruri pe care le-am făcut a fost o poză cu florile mele preferate, 25 de lalele. 

Nu am cumpărat eu biletul de tren, altcineva mai puternic l-a cumpărat înaintea mea. 

De călătorit am călătorit pe locul de la geam lîngă o amintire urîtă. Pe lîngă garduri şi oi turtite de geam, gîndindu-mă în oglindă la obstacole pe care le pun oamenii între mine şi ei, dar şi la sentimentul de turmă. 

Printre primele lucruri pe care le-am făcut în tabără a fost să tîrăsc toate bagajele pe mai multe rînduri de scări într-un pasaj, cea mai demna modalitate de a parcurge treaptă cu treaptă drumul în viaţă. Toată lumea ştie că eşti o catastrofa, dar în pasajul ăsta, printre femei care în continuare poartă pantaloni strîmţi pînă la gleznă. ai un trandafir roşu în coc, o geantă de culoarea pielii de om la umar şi pudră strălucitoare pe faţă, nicidecum vreun lips notabil. 

Nici în rest nu mă descurc atît de rău: circul în sandale cu talpa îmbrăcată în piele, port ca şi în ocazia similară trecută o rochie adelina ivan, alta, adorm într-o amintire frumoasă… îmi merge totul destul de magic. 

Sînt şi cocoşi, îi aud guiţînd, şi tropăit de cai pe asfalt.. Ca de fiecare dată cînd eşti separat de lume şi lumea e singură fară tine. Adică e rămasă, îngreunată. Dar în final liberă. 

Lumea fără mine e şi ea destul de magică, simt eu asta.

2 comments:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=3olG4Z7wxuA .

    ReplyDelete