ONE DAY THREE

Photobucket
Eu chiar n-am făcut prăjituri niciodată. I simply didn’t feel like it. Şi gîndiţi-vă că acum am 3 arsuri de la cuptor numai la una din încheieturi, deci e clar că îmi place să gătesc. Mi-e lene, cînd văd hălci de carne crudă mă gîndesc la oamenii din Vogue cu părul lipit de cap, urăsc să curăţ morcovi, dar îmi place sincer. Mi se potriveşte.

A fost o zi, acum foarte de curînd, cînd aş fi putut să fac un tort cît toate zilele, dar pentru că aşa n-am ştiut eu ce să fac acum mai mult timp, lucrurile s-au petrecut cu totul altfel. S-a întîmplat să cheltui bani în loc de să-nu-fiu-singură-în-bucătărie-şi-să-dau-să-guste-din cremă-tuturor-din-jur-care-şi-ar-fi-dorit-sigur.

Şi niciodată pînă acum, de atîta timp dupa ce am fost tare neştiutoare, nu am putut să mă apropii de cutiile cu blat, de prafurile pentru creme, de tuburi de frişcă, nici n-am avut răbdare să citesc o reţetă dulce pînă la capăt. Am ştiut mereu că dacă nu faci cînd trebuie degeaba faci cînd ţi-e ţie poftă.

Deci n-am insiropat biscuiţi şi cozonac. Poate vreodată pe lîngă mama cînd eram foarte mică, mirosul mi-l amintesc. Şi glazura de ciocolată, cam cel mai bun rest pe care poţi să-l lingi din crăticioară. Nici n-am stors friscă din pungă, nici nu ştiu dacă se mai face acum aşa.

Dar am luat de la mine mult mai puţin decît am luat de unde conta cu adevărat să nu iau. Ci să las aşa cum a vrut dumnezeu.

2 comments:

  1. Asa de neputincioasa esti de obicei?

    ReplyDelete