UNLIMITED ONE DAY TRAVEL

Photobucket Tocmai am făcut o prostioară. Cam de mărimea unui colier Marni. AM ŞTERS un comentariu elaborat pe care nici nu apucasem să îl citesc pînă la capăt. Pentru că am apăsat pe “Ştergere” în loc de “Publicaţi” din vina noii ordini a platformei Blogger. Cine-l-ai-scris, iartă-mă, poţi te rog să îl repeţi? (este vorba despre comentariul cu pantofi de 500 de euro şi o singură pereche de pantaloni pe an)

Oricum devin neglijentă din entuziastă. S-au terminat toate bateriile cu care am venit încărcate. Nu am mai părăsit clădirea de 32 de ore, dar că sînt mulţumită de mîncarea comandată sigur se vor face 48 şi chiar peste. La salată primeşti lipie aburindă, sosurile salatelor au gust de… nimic din ce am gustat pînă acum, pentru că nu prea am mai mîncat sosuri de salată cu adevărat bune. Mă hrănesc frugal. Lasagna are pe dinăuntru tocăniţă. Înfulec orice.

Ieri parcă cineva chiar a facut altcuiva gluma cu “ţi-am pregătit un pat la noi în celulă”. În tabără e ca la închisoare: lumea e mult strîmtă pe dinafară şi larg rotitoare pe dinăuntru. Numai că ceea ce alţii au descoperit pe litoral sau prin Erasmus, din curaj şi poftă de cunoaştere, eu descopăr întîrziat. Întotdeauna mi-au plăcut taberele (că au paturi neaşteptate, podele şi modele), dar abia acum mi se întîmplă. Mi se pare evident că sînt genul de om care ia carnetul de conducere auto la 50 de ani, schiază o singură dată în viaţă dar se simte stăpîn pe situaţie, nu îşi cumpără niciodată o casă, iubeşte o singură dată, iartă de oridecîte ori, trăieşte puţin de faţă cu alţi oameni.

În tabere prin ţară tinerii se deprind să nu-şi ia mintea nicio secundă de la scopul şi durata taberei, pentru că daca te-ai opri din tăbărît ai fi eliminat. Visele ar fi imposibile. Aşa, sînt improbabile.

3 comments:

  1. nu inteleg cum un adult se poate duce de buna voie in tabara. sau e o metafora de austeritate pe care eu nu o prind. asociez cu tabara cele mai negre si triste lucruri.

    ReplyDelete
  2. nu-mi ajunge un zambet. imi trebuie explicatii, julie! (nu sunt acelasi anonymous naspa din postarile tale anterioare)

    ReplyDelete