ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Photobucket
A fost marţi.
Mama şi tata au sărbătorit cu o savarină şi un ecler 30 de ani din ziua căsătoriei.
Mi-am prins părinţii sărutîndu-se în pragul uşii. Eu, că ei erau în mijlocul curţii.
Vecinii mei preferaţi au fost buni prieteni cu bunicii mei. Trăiesc în cuplu de peste 50 de ani. Nepotul lor se căsătoreşte peste fix un an. "Se îngăduie" bine cu iubita lui, care e la fel de înaltă ca el şi zîmbeşte cam la fel dintr-un tablou suvenir de la Viena.
Mai multe prietene de pe Facebook ţin lumea la curent cu modul în care decurg sarcina, alăptarea sau înţărcarea. Într-un mod foarte delicat şi inspiraţional, în limba engleză.
Eu m-am mutat înapoi în casa părinţilor mei, cu tot cu pisica. Acasă e fix locul în care nu vrei să fii. De la 13 ani eşti înnebunit să pleci, iar odată plecat te temi că va trebui să te întorci vreodată. Sînt acum aşezată cu tot corpul, pe spate, în mijlocul temerilor mele.
Sînt gata să renunţ, dar mă tot gîndesc că nu am la ce.

1 comment:

  1. Obişnuiam să verific măcar o dată pe săptămână ce ai scris. Nu ştiu cum se făcea, dar de fiecare dată scriitura mergea la fix, se mula perfect pe starea mea de spirit. Astăzi la întâmplat la fel. M-am bucurat într-un mod total tâmpit când am citit şi am văzut că ai exprimat cum nu se putea mai bine ceea ce îmi doresc să scriu, să spun, să urlu. Eu sunt încă leneşă, dar mă bucur că tu nu eşti.

    ReplyDelete