I HATE. SHOPPING?

 photo 79658c74-6cd7-4d3b-9c17-cc0c7cc7bcd1_zps96787075.jpg  photo IMG_5104_zps272d52ed.jpg

Toată viaţa de pînă acum mi-am petrecut-o făcînd cumpărături. Se ştie că pe fetele care cedează presiunii sociale, isteriei trendurilor şi frustrărilor din adolescenţă, consumul necontrolat de etichete, carduri şi cutii negre de carton texturat le transformă în victime monstruoase ale modei. Şi în blonde monstruos de bine îmbrăcate, dar cui îi pasă că eşti frumoasă cîtă vreme n-ai trimis o rachetă în spaţiu?!

Mi-a plăcut sincer să fac cumpărături. Mi s-a părut că mi se potriveşte ca o mănuşă pentru că am avut mereu două-mîini-două-picioare şi timp la discreţie să le îmbrac. Uneori le-am înhăimurat de-a dreptul, asa se şi explică colecţia mea de haine de lînă. Pantalonii Maharishi cu aplicaţii strălucitoare pe un crac i-am purtat o groază - la toate probele la croitor, pentru că de fiecare dată cînd mă îngraş sau slăbesc un gram simt nevoia să îi ţin şi pe ei la curent. Săptămîna trecută m-am şi speriat cînd am găsit în dulap fusta de lînă cu talie înaltă şi poale de lalea, fusta de lînă cu talie înaltă şi fără poale (e strîmtă ca un dres antivarice) şi alte 3 fustiţe care ar dansa lambada, dacă n-ar fi groase.

Dar acum sînt un pic scămoşată pentru că tocmai m-am întors de la miniprix. M-am nimerit îmbrăcată în pataloni de trening, cămaşă de noapte şi ugg-uri cîrpite de mînă. Dacă nu menţionez şi geanta e din cauză că o am de la Zara. Mai bună ţinută de prezentat pe blog ar fi cu siguranţă jacheta-scurtă-cu-ţinte-pantaloni-vişinii-şi-cizme-aurii. Cînd se fîţîia în spaţiul mic şi sărăcăcios din faţa cabinelor de probă, fata care o purta ne mîngîia tuturor fîşurile cu extensiile ei de păr. Am atins astăzi mai multe haine Bershka decît în toată viaţa mea, adică vreo 5. Probabil 6 cu tot cu jacheta-scurtă-cu-ţinte. Mi-au făcut rău la stomac, cumpărăturile m-au dezgustat. Rămîne posibilă şi varianta în care urăsc doar Bershka şi atunci lumea mea perfectă rămîne în continuare pe două picioare, să cumpere liniştită cu alea două mîini pe care le are.

Nota bene: Am găsit totuşi la miniprix un costumaş îmblănit pentru puii de 6 luni, şi l-aş fi cumpărat pentru iepuraşul unei prietene, dacă iepuraşul n-ar avea mai mult de 6 luni şi n-ar fi mai mare chiar decît un ursuleţ de aceeaşi vîrstă.

2 comments:

  1. Misto articol! Poate meregem la cumparaturi candva sa ne unim cizmele ugg si mainile. Si da, Berska de la MiniPRIX strica feng suiul cumparaturilor.

    ReplyDelete
  2. Ma regasesc in raul la stomac, a inceput de cativa ani sa mi se intample, dupa o perioada buna cand cumparaturile ma faceau fericita.

    ReplyDelete