ÎN LUNA MARTIE N-AM PREA FOST EU ÎNSĂMI, CI:

Un copil mic cu bretonul încreţit photo b3481724-1e39-4d03-83ba-a5cbf062b54c_zpsf5fea08e.jpg
Mi-am frînt inima de copil în fiecare dimineaţă urmărind-o din poartă pe mama cum se micşorează pînă dispare, cît era strada de lungă şi lumea mea de mică. Privind-o cum se măreşte la loc, 8 ore şi 20 de minute mai tîrziu, trăiam o minune mai mare decît toate cele petrecute peste zi cu Alice în cartierul 23 august.
Mama venea rîzînd cu un zîmbet de pisică fericită şi înţeleaptă. Pelerina ei de stofă fusese croită să se rotunjească larg ca o sculptură şi geanta să se închidă ca un plic, în secret. Acasă mă luam la întrecere cu cratiţele roşii îmbulinate, cu lăstarii de viţă de vie, cu albia de rufe, coca de mucenici şi în general cu tot ce-i pica în mînă. O rugam să-mi stoarcă pastă din tub şi să deseneze penajul învîrtit al gîştelor din poiană.
Viaţa ei era un mister pentru mine. 
+ Mama. Sărută-mă mereu de noapte bună de Alisa Tarciniu 

Bridget Jones în chiloţi paietaţi

 photo 1429a4b1-c2bd-4a20-80ae-508b62a55fad_zpsff830fa0.jpg
Am fumat, am băut şi am mîncat mai mult decît am recunoscut în jurnal.
+ The Dames de Ioana Casapu

4 comments:

 1. Ce frumoase sunt pozele din copilarie. Cunoscand-o pe mama ta, o fiinta cu totul deosebita, privesc cu drag fotografiile publicate de tine. Realizez acum, din postura de mama, ce emotionant este sa povesteasca copilul tau despre tine.

  Parca n-ar fi aceeasi persoana, tanara curioasa din fotografia de jurnal, o copila maturizata prematur sau o femeie cu chip de copila, cu fetita cu parul buclat ce priveste spre obiectiv din bratele mamei.

  V din Militari.

  ReplyDelete
 2. am plans, mi-am retrait putin trauma de abandon. si scrii frumos... trist, "autentic". mi-a venit de mai multe ori sa plang pana acum citind blogul, iar la asta cu mama, adica mai ales cu inima franta de copil, nu s-a mai putut.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sînt totuși amintiri frumoase pentru că se întorcea în fiecare zi de la serviciu la ora promisă :) :)

   Delete