Iulia de martie: Ce am meșterit în 3 vineri din 44 martie 2016. Un înțelept mi-a spus că cea mai sigură metodă de a depăși frica de moarte cînd zbori cu avionul este să nu te gîndești deloc la asta. Practic, în loc să îți storci creierii încercînd să ghicești care vor fi ultimele tale cuvinte cînd vei realiza că se prăbușește toată hardughia, trebuie să faci ceva ce îți place atît de mult încît să te acapareze total. Poți să iei în considerare următoarele variante: o discuție despre undele graviaționale, lectura unui roman de Yan Lianke, scrisul la o carte cum nu s-a mai scris alta, audiția ultimului album LCD Soundsystem. Dacă nu funcționează niciuna, poți la o adică să răsfoiești o revistă Vogue, ceva mătăhălos cu toate colecțiile de primăvară-vară. Nici nu e cazul să stăruim prea mult asupra experienței mele pe marginea subiectului - singura chestie care m-a ținut super concentrată în timpul zborului a fost activitatea de tip selfie. Click aici că am scris și filmat toate detaliile.

11 martie 2016. La numai cîteva ore după ce m-am zbenguit în chiloți cu volănașe în peisajul detaliat mai sus, s-a întîmplat din nou. De data asta, a fost senzația de „am ceva în gît”. Am încercat progresiv toate tratamentele posibile: dres vocea, tușit crunt, miere, sirop de tuse, respirație abdominală în ritmul bătăilor inimii. Ceva-ul s-a transformat într-un dop pentru căile respiratorii cînd mi-am dat seama că sîntem într-o stațiune mică și nelocuită în care n-o să vină niciodată o ambulanță, cu atît mai puțin pentru un nod în gît. Cătălin dormea deja, așa că a trebuit să mă mut cu atacul de panică în baie și să continuăm acolo. Peste două ore, ca și cum nimic nu m-ar fi sufocat, am adormit mulțumită că terminasem de citit drăguța Suflet curat, de Flaubert.

18 martie 2016
În ciuda faptului că, în general, arta este ceva foarte jenant și supus interpretărilor limitate, am creat totuși prima mea instalație și am atîrnat-o în cui. Ea este.

2 comments:

 1. Interesanta descriere.

  http://www.e-fashionstore.ro/

  ReplyDelete
 2. hey :)
  ma asteptam la fotografii mai artistice dar nu cred ca asta era idea oricum...
  pot aprecia o initiativa noua chiar daca nu ma pot abtine din a privi lucrurile din prisma unui fotograf :)
  merci,
  Nicu
  www.ChiroboceaNicu.ro

  ReplyDelete